Vojislav Klačar
Formiranje X Vlade Kraljevine Korete
režija: Vlatko Ilić

Formiranje X Vlade Kraljevine Korete izvedeno je 26. septembra 2009. godine u Hebbel Theater u Berlinu, na sceni HAU 1.

Nakon X Parlamentarnih izbora formirana su 3 predloga za sastav X Vlade Kraljevine Korete. 3 predloga su formirana u skladu sa političkom logikom Korete, odnosno, protokolima i procedurama njenog izvođenja. Scenski događaj je konceptualizovan kao segment rada, i publici je omogućeno da učestvuje u procesu glasanja za jedan od predloga, obavezujući se na poštovanje procedura pro-izvođenja Korete.

Četvoročasovni scenski događaj sproveden je kroz niz simultanih aktivnosti, tako da su istovremeno bili prisutni različiti međusobno zavisni unosi (inputs) i rezultati njihove obrade (outputs). Jedinstveno iskustvo nije kreirano za publiku. Uključen u ovaj delimično-propustljiv politički aparat, svaki član publike ostvario bi specifično iskustvo. Kada su rezultati glasanja konačni, vlada je konstituisana i izvođenje je završeno. Događaj nije ponovljiv i njegov cilj je donošenje odluke. Kao takav on direktno utiče na političku budućnost Korete, odnosno, upisuje se u njen narativ.

Razgovor na sceni izveli su Vojislav Klačar i Stefanie Wenner. Tekstove govorili: Andreas Schwankl, Harald Geil, Marcus Reinhardt, Fabian Stumm.


VIDETI: VOJISLAV KLAČAR
VIDETI: MREŽA > LJUDI > VLATKO ILIĆ
VIDETI: MREŽA > INSTITUCIJE > HEBBEL AM UFER
VIDETI: RADOVI > X PARLAMENTARNI IZBORI U KRALJEVINI KORETI